Oferta

Oferta produktów spożywczych

Firma MONA od wielu lat tradycyjnie oferuje paniery: Bułkę Tartą WyborowąDomową. Poszerzyła swoją działalność o produkcję mąk. MONA to producent wysokiej jakości mąki: ryżowej, lnianej, orkiszowej, gryczanej, owsianej i kukurydzianej. Specjalnością firmy na przestrzeni ostatnich lat, stała się również produkcja Cebulki Smażonej, smacznego dodatku do wielu potraw. MONA zajmuje się również Konfekcjonowaniem Artykułów Spożywczych — więcej o usługach konfekcjonowania, znajdą Państwo w zakładce Usługi »

Zapraszam do współpracy
Tomasz Sroczyński

PANIERY

MONA © 1977

Bułka Tarta Wyborowa Producent MONA

BUŁKA TARTA WYBOROWA

Produkt PREMIUM- najwyższej jakości, produkowany wyłącznie ze świeżego, specjalnie wypiekanego pszennego pieczywa.
Wspaniały aromat i jasnozłocisty kolor- tylko środek pieczywa, bez skórek.
Nie przypala się na patelni, tworzy doskonałą i chrupiącą panierkę. Bez konserwantów. Idealny dla gastronomii i bardzo wymagających klientów. 12-miesięczny termin ważności. Naturalna papierowa torebka gwarantuje świeżość produktu

Bułka Tarta Domowa Producent MONA

BUŁKA TARTA DOMOWA

Produkt wysokiej jakości, produkowany wyłącznie ze świeżego pieczywa. Wspaniały aromat i kolor domowej bułki tartej- zmielona cała bułka ze skórkami. Nie przypala się na patelni, tworząc pyszną panierkę. Bez konserwantów. Idealny dla każdego klienta. Naturalna papierowa torebka gwarantuje świeżość produktu

​​

MĄKI

MONA © 1977

Mąka Kukurydziana Producent MONA

MĄKA KUKURYDZIANA

Mąka kukurydziana otrzymywana jest z przemiału ziaren kukurydzy. Ma ładny, złocisty kolor i delikatny smak. Jest produktem naturalnie bezglutenowym.
Zastosowanie:
– w cukiernictwie do pieczenia ciast, ciasteczek,
– do przyrządzenia placków, tortilli, nachos, tacos, quesadillas
– składnik naleśników, ciast, panierowania mięs, ryb.
Naturalna papierowa torebka gwarantuje świeżość produktu

Mąka Gryczana Producent MONA

MĄKA GRYCZANA

​​Mąkę gryczaną białą wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki. Mąka gryczana nie zawiera glutenu. Charakteryzuje się jasną barwą. Mąka ta zawiera dużo białka, skrobi, węglowodanów i błonnika.
Zastosowanie:
– do pieczenia ciast, babeczek, pieczywa i deserów
– do wypieków chleba
Naturalna papierowa torebka gwarantuje świeżość produktu

Mąka Orkiszowa Producent MONA

MĄKA ORKISZOWA

Mąka orkiszowa powstaje w wyniku pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkiszowej. Posiada dużo białka, błonnika i wielu witamin, a także dużo cynku i miedzi.
Zastosowanie:
– do wytwarzania ciastek, ciast, naleśników i makaronów
– idealny do zagęszczania sosów i zup
– do wypieków chleba
Naturalna papierowa torebka gwarantuje świeżość produktu

Mąka Owsiana Producent MONA

MĄKA OWSIANA

Mąka owsiana uzyskiwana jest poprzez zmielenie ziaren owsa. Jest to produkt naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów i aromatów. Orkisz ma właściwości oczyszczające organizm, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie wątroby i woreczka żółciowego, dlatego polecany jest wszystkim stosującym dietę oczyszczającą organizm.
Zastosowanie:
– do wypieków batonów i ciastek,
– do wypieków pieczywa

Mąka Lniana Producent MONA

MĄKA LNIANA

Mąka lniana uzyskiwana jest poprzez zmielenie ziaren lnu. Jest to produkt naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów i aromatów. To produkt idealny dla osób na diecie bezglutenowej i tych, które mają kłopoty z układem trawiennym.
Zastosowanie:
– do wypieków chleba, placków, naleśników, makaronu
– dodatek do musli, jogurtów

Mąka Ryżowa Producent MONA

MĄKA RYŻOWA

Mąka ryżowa powstaje z ziaren ryżu, który poddaje się mieleniu. Stanowi alternatywę dla ogólnodostępnej mąki pszennej. Mąka ryżowa naturalnie nie posiada glutenu. Mąka ryżowa powstaje z ryżu białego lub brązowego przez drobne zmielenie ziaren ryżu. Kolor mąki ryżowej różni się w zależności od rodzaju ryżu użytego do jej produkcji. Właściwości prozdrowotne i wartości odżywcze mąki ryżowej powinny docenić zwłaszcza osoby mające problemy z zaparciami i wysokim poziomem cholesterolu, ze względu na obecność błonnika. Powinny one uwzględnić mąkę ryżową w swojej diecie. Mąka ryżowa to również dobre źródło witamin z grupy B oraz magnezu, żelaza i cynku.
Zastosowanie:
– wytwarza się z niej: makaron ryżowy, kluski, placki, bliny
– doskonała do słodkich wypieków, naleśników, deserów, muffinek
– używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów

PŁATKI

MONA © 1977

Płatki Owsiane Producent MONA

PŁATKI OWSIANE

Płatki owsiane otrzymywane są z ziaren owsa, które zostały oczyszczone, a następnie obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. Dzięki tym procesom płatki mają doskonały smak i cenne wartości odżywcze przy długim terminie ważności. Sta­no­wią do­sko­na­łe źró­dło biał­ka, błon­ni­ka, witaminy B, magnezu i żelaza. Płatki możemy wykorzystać do przy­go­to­wa­nia po­żyw­ne­go i smacz­ne­go po­sił­ku przede wszystkim śnia­da­nia. Z płat­ka­mi idealnie kom­po­nu­ją się owo­ce (świeże i suszone), orze­chy oraz miód.

Płatki Jęczmienne Producent MONA

PŁATKI JĘCZMIENNE

Płatki jęczmienne otrzymywane są z ziaren jęczmienia, które zostały oczyszczone, a następnie obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. Płat­ki jęcz­mien­ne to dobry pomysł na po­żyw­ne śnia­da­nie, można także mieszać z innymi płatkami. Można je także do­da­wać do wy­pie­ków chle­ba lub bu­łe­czek. Płatki jęczmienne stanowią źródło błonnika, witaminy B, witaminy PP, potasu i żelaza.

Płatki Żytnie Producent MONA

PŁATKI ŻYTNIE

Płat­ki żyt­nie z zia­ren ży­ta, które zostały oczyszczone, a następnie obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. Płat­ki żytnie są źró­dłem błon­ni­ka, kwasu foliowego, potasu, miedzi i fosforu. Można je wykorzystać do przygotowania śniadania na słod­ko, jak i sło­no. Ide­al­nie na­da­ją się do wy­pie­ku cia­ste­czek, chle­ba, a także ra­cu­ch, go­frów.

DODATKI

MONA © 1977

Cebulka Smażona Producent MONA

CEBULKA SMAŻONA

Cebulka smażona jest aromatycznym i bardzo smacznym dodatkiem do wielu potraw. Nasza cebulka jest łagodna i jednocześnie lekko słodka dzięki odpowiedniemu wysmażeniu. Znajdzie idealne zastosowanie do dań mięsnych, rybnych, jak i warzywnych. Bardzo często wykorzystywana jest w potrawach fast-food jako pyszny dodatek. Nasza cebulka może zastąpić surową cebulę, dzięki czemu oszczędzamy czas i łzy przy krojeniu, dzięki czemu szybko i wygodnie ożywimy smak przyrządzanych potraw. 

Dodatkowe informacje

  • Na życzenie klienta dostępne każda wielkość opakowań
  • Możliwość przesłania próbek naszych produktów
  • Termin płatności - do ustalenia indywidualnego
  • Zamówienia składane mailowo, realizowane w ciągu 5 dni roboczych
  • Transport po stronie producenta na terenie całej Polski w 72h
  • Ceny podlegają ustaleniom indywidualnym
  • Minimum logistyczne - 1 paleta
Przewiń do góry