Mąka Ryżowa

MONA © 1977

Mąka Ryżowa

Mąka ryżowa powstaje z ziaren ryżu, który poddaje się mieleniu. Stanowi alternatywę dla ogólnodostępnej mąki pszennej. Mąka ryżowa naturalnie nie posiada glutenu. Mąka ryżowa powstaje z ryżu białego lub brązowego przez drobne zmielenie ziaren ryżu. Kolor mąki ryżowej różni się w zależności od rodzaju ryżu użytego do jej produkcji. Właściwości prozdrowotne i wartości odżywcze mąki ryżowej powinny docenić zwłaszcza osoby mające problemy z zaparciami i wysokim poziomem cholesterolu, ze względu na obecność błonnika. Powinny one uwzględnić mąkę ryżową w swojej diecie. Mąka ryżowa to również dobre źródło witamin z grupy B oraz magnezu, żelaza i cynku.
Zastosowanie:
– wytwarza się z niej: makaron ryżowy, kluski, placki, bliny
– doskonała do słodkich wypieków, naleśników, deserów, muffinek
– używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów

Dodatkowe informacje

  • Na życzenie klienta dostępne każda wielkość opakowań
  • Możliwość przesłania próbek naszych produktów
  • Termin płatności - do ustalenia indywidualnego
  • Zamówienia składane mailowo, realizowane w ciągu 5 dni roboczych
  • Transport po stronie producenta na terenie całej Polski w 72h
  • Ceny podlegają ustaleniom indywidualnym
  • Minimum logistyczne - 1 paleta
Przewiń do góry